M +32 473 73 64 79

U bent hier

Domeinnamen

Domeinnamen

Naast webruimte heeft een website ook een domeinnaam nodig. Via DH.net kan u de domeinnaam van uw keuze registreren. De extensie van uw domeinnaam kan zowel een .com, .net, .org, .info, .biz, .eu, .be, .nl, .fr, .de, ... zijn!

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is een unieke naam voor een website (domein) die geregistreerd wordt in één of meerdere Domain Name Systems of kortweg DNS. In de eerste plaats vergemakkelijkt een domeinnaam de bereikbaarheid van uw website die achterliggend op het internet ook wel gekenmerkt wordt door een uniek IP-adres. Er bestaan 2 soorten IP-adressen, nl. IPv4-adressen bv. 192.168.1.2 of IPv6-adressen bv. FE80:0000:0000:0000:0202:B3FF:FE1E:8329.

Zoals u wel kan merken is het onthouden van dergelijke getallen geen sinecure. Een degelijke en duidelijke domeinnaam is hiervoor zeker onmisbaar.
Een domeinnaam kan bv. "www.mijnwebsite.be" zijn.

Structuur van een domeinnaam

Een domeinnaam bestaat doorgaans uit 3 onderdelen. Bij het bekijken van de domeinnaamstructuur wordt er van rechts naar links gekeken, m.a.w. vertrekkende van de extensie:

  • Het Top Level Domain of TLD: dit is de extensie van een domeinnaam. Binnen de TLD's wordt een onderscheid gemaakt tussen generic Top Level domeinnamen (gTLD's: .com, .org, .info, .net en .int) en country code Top Level domeinnamen (ccTLD's: .be, .nl, .fr, .eu, ...). In de praktijk duurt het registreren van gTLD's iets langer dan het registreren van ccTLD's.
  • De Second Level: is de willekeurige, meestal zelfgekozen eigenlijke domeinnaam welke meestal lijkt op of gelijk is aan de naam van de website die op dit adres bereikbaar is.
  • De Third Level: is de prefix van een domeinnaam, de meest voorkomende is www. Naast www. kan men ook willekeurige, zelfingestelde prefixen of third levels hebben, meestal betreft het hier dan subdomeinen.

Het aanbod

U kan via DH.net domeinnamen met extensies als: .com, .net, .org, .info, .biz, .eu, .be, .nl, .fr, .de, ... registreren. In onderstaande tabel kan u een prijsoverzicht terugvinden.

  Prijs per jaar
.be €12,50*
.nl €12,50*
.fr €12,50*
.de €12,50*
.eu €15*
.com €15*
.net €15*
.org €15*
.info €15*
.biz €15*
Bestelling plaatsen? Bestel nu!

* Prijzen exclusief 21% BTW

Andere extensies zijn eveneens op aanvraag verkrijgbaar, neem hiervoor gerust contact op met DH.net!

Wenst u uw domeinnaam te verhuizen?

Om uw bestaande domeinnaam te laten verwijzen naar de nameservers (DNS) van DH.net en naar één van de door u gekozen webhostpakketten, dient er een domeinnaamtransfer aangevraagd te worden. Deze aanvraag doet DH.net in uw plaats. De kosten die hieraan verbonden zijn, zijn dezelfde als een nieuwe domeinnaamregistratie (zie bovenstaande tabel). Nadat DH.net de aanvraag tot domeinnaamtransfer heeft uitgevoerd, zal u een e-mail ontvangen om deze transfer te bevestigen. Van zodra u de transfer bevestigd heeft, duurt het 3 tot 4 dagen alvorens uw domeinnaam naar de nieuwe webhost locatie van uw website verwijst.

Ter info: Indien u uw website wenst te verhuizen naar één van de webhostpakketten bij DH.net, kan u gewoon het gewenste webhostpakket bestellen. U krijgt nadien de nodige logingegevens om uw bestanden over te plaatsen. Het spreekt voor zich dat DH.net u hierbij kan assisteren indien u dit wenst!

Domeinnaamcontrole

Controleer hieronder of uw gewenste domeinnaam nog beschikbaar is.
Bv.: Geef het niet het volledige domein in bv. www.mijnwebsite.be, maar gewoon "mijnwebsite"

[block:domain_finder=domain_finder_search]

Een gepaste en efficiënte oplossing op maat

Vraag nu jouw vrijblijvende offerte aan!

Contacteer DH.net

Beroep doen op DH.net?! Stuur een e-mail of bel +32 473 73 64 79

Contact

DavidHosse.net

Edingensesteenweg 69
Biezeweide 252
(nieuw adres vanaf 10/02/2023!)
1500 Halle
Belgium

M: (+32) (0)473 73 64 79
E: info@davidhosse.net
S: DH.net QuickSupport

Ondernemingsnummer:
BTW BE 0845.491.392

Officiële partner van

 

DH.net op het net

DH.net op Facebook | DH.net op Instagram | DH.net op Twitter | DH.net op LinkedIn | DH.net op Pinterest | DH.net op tumblr

DavidHosse.net sinds 2012